Sminktippek az ünnepekre

  • 2020. december 03.

Akár alapjáraton is sminkelős típus vagy, akár azok táborát erősíted, akik csak különleges alkalmakkor ragadnak ecsetet, december vége mindenképpen csúcsszezonnak számít nálad is. Segítünk megvalósítani a leginkább ünnephez méltó festéseket.

Sminktippek az ünnepekre

Alapozz!

Mindegy, hogy a visszafogottabb, természetesre hajazó make-upok híve vagy vagy inkább a feltűnőbb megoldásokra szavazol, egy biztos: a megfelelő alap nélkül egyik sem mutat igazán jól. Lényeg a lényeg: fontos, hogy mielőtt már azon gondolkodnál, milyen szemhéjpúdert válassz vagy milyen legyen az aktuális rúzs, első körben tökéletesítsd az arcbőrödet. Attól függően, hogy hol helyezkedik el az bőröd a problémás típus skálán, voksolhatsz egy hidratáló, védő és tökéletes fedést biztosítő BB krémre vagy bevetheted a nehéztüzérséget némi korrektor és alaposan fedő alapozó formájában.

Válassz ünnepi színeket!

Nemrég írtunk már a fémes hatású sminkek magával ragadó erejéről, de ha december második felére gondolunk, nem tudjuk elégszer emlegetni ezeket. Persze nem csak az arany-ezüst-bronz háromszögben gondolkodhatunk. Bátran jöhetnek egyéb erőteljes árnyalatok is, amelyek passzolnak az aktulis outfitünkhöz. A mi kedvencünk például a zöld, amelyre bár a legtöbben ritkán gondolnak úgy, mint potenciális szemhéjszín, egy csodásan feldíszített karácsonyfa mellett tökéletesen megállja a helyét.

Merj tündökölni!

Azaz kapd elő akár a régóta a fiók mélyén pihenő szájfényeidet és meglepőbb árnyalatú rúzsaidat is. Bizony-bizony, ilyenkor a ragyogásé a főszerep, amelybe egy-két vadabb smink is bátran belefér. Mikor máskor, ha nem az év legdíszesebb időszakában?