Az egyetlen nyári hajápolási rutin, amire szükséged van az egészséges és hidratált hajhoz!

Reméljük, már Te is belevetted magad a nyárba és biztosan szeretnéd a lehető legjobb külsőddel kiélvezni. De tudtad, hogy a szezonváltással fontos, hogy a bőr- és a hajápolási rutinodat is lecseréld? A napsugarak ugyanis nemcsak a bőrödet, hanem a hajadat is károsítják, a sós vagy a klóros vízről nem is beszélve – ha nem figyelsz oda, könnyen száraz, szálkás, égett tincsekkel találhatod magad. A jó hír azonban az, hogy a Beauty.hu által összeállított rutin betartásával nyáron is könnyedén megőrizheted a gyönyörű, hidratált hajkoronádat!

Az egyetlen nyári hajápolási rutin, amire szükséged van az egészséges és hidratált hajhoz!

Védd a hőtől!

Az első és egyben legegyszerűbb lépés, amit megtehetsz, ha fizikailag óvod a hajad és a fejbőröd: használj kalapot, sapkát vagy bármilyen fejfedőt, amivel nemcsak a hő általi károsodást, hanem a szél okozta gubancosodást is megelőzheted.

A hővédelemre pedig akkor is ügyelj, ha hajformázásról van szó: szárítás (bár a legjobb, ha ezt a természetre bízod), vasalás és göndörítés előtt mindig használj hővédőt, ami pajzsot képez a hajon, minimalizálva a károsodást.

Mosd ritkábban!

A gyakori hajmosással a haj természetes olajait is eltávolítod, ami még több olajtermelést idéz elő, arra késztetve, hogy még többször mosd – igazi ördögi kör. Igyekezz legalább néhány napot kihúzni száraz samponnal, ha már zsírosnak érzed a hajad!

Válts hidratáló samponra és kondicionálóra

A legjobb, ha a kiszáradás megelőzésére kimondottan erre a célra kifejlesztett termékeket is bevetünk. A kánikula beköszöntével cseréld le a megszokott samponod és kondicionálód (ugye, erről sem feledkezel meg?!) hidratáló, nedvességpótló változatokra!

Zárd be a nedvességet

Bár a hagyományos hajszárítókkal és hajformázókkal is csodás fazonokat érhetünk el, legtöbbjük esetében sajnos szembe kell néznünk a hő okozta kellemetlenségekkel: töredezés, szalmaszerű végeredmény és még sorolhatnánk.

A BaByliss Hydro-Fusion termékcsaládja egy olyan innovatív, plazmaionos technológiát alkalmaz, mely a pozitív és a negatív ionok kombinációjával már a formázás közben ápolja a hajat és szó szerint bezárja a nedvességet a hajszálakba. Viszlát, száraz, szálkás haj!

Pakolásokkal a károk ellen

Ha az óvintézkedések betartása ellenére is kiszáradt a hajad, akkor érdemes legalább heti egyszer hajpakolást használni, mellyel nemcsak a hajszálak vízháztartását állíthatod helyre, hanem enyhítheted a klóros víz okozta károkat is.

Vigyázz a színére

A hajnak egyébként is ellensége a nyár, de a festett haj esetében ez fokozottan igaz. Nem elég, hogy a Nap jobban megviseli, de még a színe is kifakulhat az UV-sugarak hatására. Szerencsére már léteznek színvédők, melyek segítenek, hogy a hajad egész nyáron ne veszítsen az általad megálmodott árnyalatból!

Köszönjük a figyelmed! ITT megtekintheted a Beauty.hu többi hajjal kapcsolatos termékét is!