5 sminktipp, hogy azonnal fiatalabbnak tűnj! – Így tagadj le éveket pillanatok alatt

Ha törekszel arra, hogy minél fiatalosabb benyomást kelts (és valljuk be: ezzel mindannyian így vagyunk), akkor már bizonyára Te is bevezetted az életedbe a tudatos bőrápolást, esetleg még anti-aging rutinnal is rendelkezel. Tudtad viszont, hogy bizonyos sminktechnikákkal akár keresztül is húzhatod mindezeket az erőfeszítéseidet? Aggodalomra semmi ok: ha viszont jól csinálod, legalább annyit csalhatsz a pozitív irányba is – a Beauty.hu most elárulja, hogyan sminkeld magad, hogy instant letagadhass a korodból!

5 sminktipp, hogy azonnal fiatalabbnak tűnj! – Így tagadj le éveket pillanatok alatt

Világosítsd a belső szemzugod!

Bár szinte mindannyiunk sminkrutinjának alapja a szem alatti korrektorozás és a karikák világosítása, azt már kevesebben tudják, hogy a friss tekintetért akkor tehetjük a legtöbbet, ha a belső szemzugunkat is világosabbá tesszük! Használj ide is korrektort, ha szükséges, majd emeld ki a belső részt egy világos szemhéjpúderrel vagy highlighterrel.

Eveline Cosmetics Art scenic korrektor 2in1 nudeEveline Cosmetics Art scenic korrektor 2in1 nudeAlapoz, fed és ragyogó arcszínt kölcsönöz. 1 490 Ft Értesítést kérek ha a termék újra elérhető!GyorsnézetEveline Cosmetics Szemhéjpúder palette 8 colors twilightEveline Cosmetics Szemhéjpúder palette 8 colors twilightSzemhéjfesték 8 árnyalatban. 2 590 Ft Értesítést kérek ha a termék újra elérhető!Gyorsnézet

Formázd okosan a szemöldököd!

A szemöldök az arcunk egyik legmeghatározóbb vonása – sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a fiatalos (vagy épp nem fiatalos) megjelenésben. A túlságosan harsány szögben rajzolt, sötét, tömött szemöldökök jó pár évvel öregíthetnek. Helyette törekedj inkább a természetes, kissé bozontos hatásra, arra pedig mindenképp ügyelj, hogy a szálakat fésüld felfelé, mert ez kinyitja majd a tekinteted.

Malu Wilz Szemöldök feltöltő gél/2Malu Wilz Szemöldök feltöltő gél/2Szemöldökformázó gél. 4 599 Ft Értesítést kérek ha a termék újra elérhető!Gyorsnézet

Kontúrozz – de nem mindegy, hogyan!

Azt már évek óta tudjuk, hogy a kontúrozással rengeteget csalhatunk az arcformánkon. Ügyelj azonban arra, hogy ne a YouTube videókon és a Kardashian-családon látott sablonokat kövesd, helyette a saját vonásaidnak megfelelően csináld. Alapszabály, hogy a sötét kontúr csontosít, vékonyít, a világos, „highlight” szín pedig nagyít, hangsúlyoz. Ha csak nem fotózásra vagy éjszakai eseményre készülsz, részesítsd előnyben a krém változatokat a por állagú kontúrpalettákkal szemben.

A kedvenc pro tippünk pedig, amivel egy instant facelift hatását is elérheted: a kontúrt ne az arccsontodra, hanem magasabbra, szinte a szemed külső sarkához helyezd, majd felfelé (!) dolgozd el az ecseteddel – rengeteget számít!

{product_EVE937206,product_NBZP0001}

A barna az új fekete

Ideje elfelejteni a fekete szemceruzákat, szemhéjtust, sőt, spirált is! A túlzottan drámai színek tinikor felett már nem igazán előnyösek. Próbáld ki helyettük a sötétbarnát, ami nemcsak természetes, de szuper fiatalos hatást is kölcsönöz majd!

Hanyagold a matt hatást

Általános érvényű szabály, hogy a kor előrehaladtával a bőr egyre szárazabb lesz, több apró ránc és gyűrődés jelenik meg rajta. A mattító hatású alapozók, púderek pedig előszeretettel ülnek meg ezekben, az olyan ráncokat is kiemelve, amik egyébként szinte ott sincsenek.
Szerencsére a matt 2021-ben már amúgy sem divat: az év slágere a nedves, fényes hatású bőrkép, amit Te is könnyedén elérhetsz, ha hidratáló, könnyed termékekre váltasz.

(Képek: Pinterest)

Nézz körül a Beauty.hu webáruház széles kínálatában, ahol garantáltan megtalálod a számodra tökéletes sminktermékeket!