4+1 ok, amiért a férfiak is szőrtelenítenek

Hogy mi késztet egy férfit a borotválkozáson túl is szőrtelenítésre? Egyeseknek igazi talány, míg mások kapásból tudnak mondani legalább fél tucat érvet amellett, hogy miért érdemes nekik is megválniuk nem kívánt szőrszálaiktól. Bármennyire rendkívülinek is tűnjön most, mikor egyébként szőr és szakállőrület tombol a világon, hogy a férfiak is borotva után nyúlnak, a valóság az, hogy rendkívül sok pasi érzi magát attól ápoltabbnak, ha borotválja, gyantáztatja hónalját, mellkasát, de az sem ritka, hogy ők is bevetik a lézeres szőrtelenítés fájdalommentes és hosszantartó megoldását.

4+1 ok, amiért a férfiak is szőrtelenítenek

Íme, most a leggyakoribb 4 ok, amiért a férfiak is szőrtelenítenek:

1. HIGIÉNIA

Ha az év többi periódusában nem is, de nyáron látványosan megugrik azoknak a férfiaknak a száma a kozmetikusoknál, akik szőrtelenítésre jelentkeznek be. Mivel ilyenkor nemtől függetlenül a higiénia kerül előtérbe, ezért sokan a fokozott izzadást megelőzvén döntenek a gyantáztatás mellett.

2. SPORT

Vannak azok az aktívan sportoló férfiak, akiknél ez nem csak higiéniai, hanem kényelmi tényező is. Léteznek olyan sportok, amelyeknél kifejezetten zavaró a szőr húzódása, tapadása, ha pedig komoly testépítő az illető, ott megjelenés szempontjából is fontos, hogy ne legyenek kikandikáló szőrszálak.

3. TETOVÁLÁS

Ha már rászánta magát egy tetoválásra, ami sokaknak az önkifejezés egyik formája is, akkor biztos nem akarja, hogy a dús szőrzetben eltűnjön az, amit magárra varratott. Ez érvényes egy alkar tetoválás esetében is, hiszen sok férfi pont emiatt kezdi el borotválni vagy gyantáztatni a karját, hogy tetoválása jobban érvényesülhessen.

4. ÁPOLT MEGJELENÉS

Sokan vannak, akik esztétikai szempontból választják a gyantázást, mert jóval szőrösebbek az átlagnál. Így nemcsak kényelmesebben érzik magukat, de az önbizalmuk is megnő.
És mi a ráadás?
Hát természetesen a hölgyek kívánsága, óhaja-sóhaja, hiszen egyes nők kifejezetten ódzkodnak a szőrös férfiaktól, és vagy ráveszik párjukat a szőrtelenítésre vagy eleve olyan társat keresnek maguknak, akinél a szőr-ügy nem ügy.